• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۲۹۵۵۷
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۹
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

افزایش ۲۰ درصدی سهم زراعت چوب در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت

مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت پیش‌بینی کرد با استقبال مردم و بخش خصوصی، سهم زراعت چوب در این طرح از ۳۰ درصد به حدود ۵۰ درصد خواهد رسید.

خبر درحال تکمیل، لطفا رد نشود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رضا احمدی، مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: با توجه به مطالعات انجام شده در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، مناطق مناسب اجرای این طرح مشخص شده و با توجه به این که زراعت چوب، یک فعالیت اقتصادی و درآمدزا است از این رو در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، یک جهاد غیرقابل وصف با مشارکت مردم و مسئولان در این حوزه اتفاق افتاده و تقاضا در مناطق مستعد برای زراعت چوب رو به افزایش گذاشته است.

وی ادامه داد: کاشت درختان سریع‌الرشد و زودبازده در حاشیه اراضی آبی کشاورزی اشخاص، اراضی مستعد شرکت‌ها و صنایع بخش خصوصی و برخی دستگاه‌ها و نهاد‌ها به زراعت چوب در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اختصاص یافته و در این اراضی به منظور تامین آب پایدار برای آبیاری نهال‌های کاشته شده با اخذ مجوز قانونی از وزارت نیرو توسط اشخاص حقیقی و یا حقوقی از آب خام، پساب‌های شهری و صنعتی بازچرخانی شده و زه‌آب کشاورزی استفاده می‌شود.

مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تصریح کرد: برای زراعت چوب در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، در شمال کشور نهال‌های سریع‌الرشد مانند گونه‌های صنوبر که مورد تایید موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور است و در اراضی جنوب کشور به ویژه در استان خوزستان بیشتر گونه اکالیپتوس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی درباره آبیاری نهال‌ها در زراعت چوب با توجه به کم‌آبی در کشور بیان کرد: ما سیستم آبیاری قطره‌ای و بارانی را در این طرح حائز اهمیت می‌دانیم و موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور به عنوان کمیته علمی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و پژوهشکده آبخیزداری و حفاظت خاک با همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، زمینه‌هایی را فراهم کرده‌اند تا با استفاده از روش‌های نوین آبخیزداری و آبخوانداری، پرورش نهال در نهالستان‌های استاندارد و مقاوم‌سازی و تاب‌آوری نهال‌های تولیدی در برابر گرما و کم‌آبی، تنظیم زمان کاشت و مکان‌یابی درست و علمی عرصه‌های کاشت و با ترکیب این روش‌ها، مصرف آب در زراعت چوب بهینه شود.

احمدی افزود: در گذشته برای هر هکتار زراعت چوب با توجه به شرایط منطقه و درصد تبخیر و نفوذ آب، ۱۲ هزار مترمکعب تا ۱۵ هزار مترمکعب آب به صورت غرقابی و سنتی مصرف می‌شد، اما اکنون با اقدمات انجام شده و راهکار‌های علمی و بکارگیری روش‌های آبیاری زیرسطحی، قطره‌ای، بارانی، مه‌پاش، مصرف آب به کمتر از یک هزار مترمکعب در هر هکتار کاهش یافته است.

او با بیان این که در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، کشاورزی حفاظتی به طور دقیق اجرا می‌شود، گفت: این طرح بدون شخم زدن و زیرو رو کردن خاک و تنها با چاله‌کنی برای کاشت نهال اجرا می‌شود و تردد ماشین‌آلات کشاورزی نیز به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد، زیرا در فصل‌های پاییز و زمستان از آب سبز یا آب باران و در فصل‌های مورد نیاز از روش‌های نوین آبیاری قطره‌ای، بارانی و تیپ برای درختان زراعت شده استفاده می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) و وداع با شهدای گمنام در شهرکرد
۵۷ هزار تن نهاده دامی در آذربایجان‌غربی توزیع شد
آغاز آیین تشییع ۷ شهید گمنام در رشت همزمان با سالروز شهادت بانوی آب وآیینه
کودکان و نوجوانان و شعر‌های فاطمی
افتتاح مرکز آزمایشگاهی،سونوگرافی و رادیولوژی درمانگاه بسیجیان آزادشهر
بسیج همواره در میدان عمل و خدمت حضور دارد
صادق زاده به نشان برنز رسید
برپایی آئین عزاداری در شهر‌های مختلف استان
پیام تسلیت رئیس رسانه ملی در پی درگذشت هادی مرزبان
دادگاه‌های شبیه ساز تمرینی برای اجرای عدالت در آینده برای دانشجویان
نظام به برکت بسیج بسیاری از بحران‌ها را سپری کرده است
هوای تهران ناسالم برای همه
 کارگروه‌های تخصصی در شورای اطلاع‌رسانی کرمانشاه تشکیل می‌شود
شبنم یاری به مرحله رده بندی تکواندو راه یافت
۱۱ مصدوم و یک کشته در پی تصادف جاده‌ای استان
پیکر مطهر هفت شهید گمنام امروز در کرمانشاه تشییع می شوند
وجود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار ماینر غیرمجاز در شبکه برق
میزبانی صداوسیمای مازندران از پیکر مطهر شهید گمنام
محبت و ارادت و عشق به اهل بیت (س) در یک کتاب
هشت فرزنده ثمره ازدواج یک زوج جوان درچه ای
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
ایست به اتلاف انرژی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
آلودگی شدید هوا در تهران
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
پایان چشم انتظاری
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)