• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۰۲۱۹
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۰
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

قانونی یا غیرقانونی، قطع درختان عقلانی نیست

مدیر روابط عمومی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با انتقاد از اقدام شهرداری فردیس کرج در تخریب دیوار و قطع درختان مجتمع تحقیقاتی البرز گفت: با توجه به اقلیم کم آب ایران و خشکسالی‌های پیاپی، قطع خشونت بار درختان، نامناسب‌ترین کاری است که می‌توان انجام داد.

قانونی یا غیرقانونی، قطع درختان عقلانی نیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فرهاد گوهرزاد، مدیر روابط عمومی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با تاکید بر اینکه اقدام شهرداری فردیس کرج در تخریب ناگهانی بخشی از مجتمع تحقیقاتی البرز و قطع چندین اصله درخت نسبتا کهنسال به هیچ وجه توجیه پذیر نیست، اظهار داشت: نابود کردن درختانی که بخشی از ذخایر ژنتیکی گیاهی کشور است و برای برخی از آنها نزدیک به نیم قرن زمان صرف شده با هیچ استدلالی قابل توجیه نیست و نباید صرفا به قانونی بودن یا غیرقانونی بودن این کار توجه کنیم.

گوهرزاد با بیان اینکه مجتمع تحقیقاتی البرز اصلی‌ترین مرکز پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع است، تصریح کرد: این مجتمع یکی از ذخیره گاه‌های معدود گونه‌های زنده ژنتیکی کشور است و تک تک درختان و گیاهان آن، حتی در صورت فراوانی در سایر نقاط کشور، بخشی از یک بانک یا ذخیره گاه ملی به شمار می‌رود و از بین رفتن یکی از آنها، به همان میزان باعث نقصان مجموعه یا بانک ژنتیکی می‌شود.

مدیر روابط عمومی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع با اشاره به مذاکرات و تعامل این مجموعه با شهرداری فردیس برای عقب کشیدن دیوار به منظور تعریض خیابان مجاور مجتمع، اظهار داشت: مراحل قانونی این روند به شکلی شایسته و منطقی طی شده و تعیین نهایی قیمت عرصه‌هایی که باید عقب‌نشینی شود در حال انجام بود و موسسه با این تصور که موضوع از جانب هر دو طرف در روند قانونی خود پیش می‌رود، به دنبال انتقال درختان این بخش به نقطه مناسبتری بود.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد درختان قطع شده قابل انتقال به نقطه دیگری بودند، افزود: در همه جای دنیا با هر سطحی از فناوری و امکانات این گونه درختان را جابجا می‌کنند و ما نیز می‌توانستیم با کمترین خسارت، درخت‌ها را به بخش دیگری از مجتمع منتقل کنیم، اما این اقدام ناگهانی با این شدت عمل امکان هر کار مناسبتری را از بین برد.

گوهرزاد درباره ناگزیر بودن شهرداری از تعریض خیابان و قانونی بودن این اقدام گفت: موضوع فراتر از قانونی بودن یا غیر قانونی بودن این عمل است؛ به این اتفاق نباید صرفا به عنوان تخریب چند متر دیوار و قطع چند اصله درخت برای یک فعالیت عمرانی که بار‌ها در نقاط مختلف دنیا رخ می‌دهد و گاهی نیز ضروری است نگاه کرد، چراکه از یک سو، این درختان حتی با وجود فراوانی در نقاط دیگر، بخشی از یک ذخیره گاه ژنتیکی گیاهی کشور بودند و از سوی دیگر، با توجه به تعاملات و توافقات صورت گرفته و در حال طی بودن روند قانونی، نیازی به هجوم ناگهانی و شبانه نبود.

وی در پاسخ به این سوال که گاهی اجرای قانون به قاطعیت و شدت عمل نیاز دارد، اظهار داشت: شدت عمل زمانی توجیه پذیر است که متخلفی در کار باشد و آن متخلف در برابر اجرای قانون مقاومت کند، در حالیکه در این ماجرا هر دو طرف ارگان‌های عمومی و دولتی هستند که اتفاقا بر سر عقب نشینی دیوار و واگذاری زمین مربوطه به توافق رسیده و کار در مسیر قانونی پیش می‌رفت. ضمن اینکه به فرض نیاز به شدت عمل برای گرفتن زمین و تعریض خیابان، دستکم می‌بایست رفتار مهربانتری با درختان می‌کردند و از ریشه امکان جابجایی آنها را از بین نمی‌بردند.

گوهرزاد با اشاره به محبوبیت و حتی مقدس بودن درخت در فرهنگ ایرانیان و توصیه‌های مکرر بزرگان دینی مبنی بر آبادانی، درختکاری و مهربانی با درخت و سایر مظاهر قدرت و عنایت خداوند تصریح کرد: اطمینان دارم که ماموران شهرداری با این باور که اقدامی قانونی و در جهت منافع عمومی انجام می‌دهند با آن جدیت و قاطعیت اقدام به تخریب کرده‌اند، اما لازم است همه ما قبل از هر تصمیم، اقدام یا صدور دستور، جوانب گوناگون کار را، فراتر از محدوده صنفی و شرح وظیفه خود بسنجیم و با نگاهی جامع‌تر درباره کاری که به عموم مردم و دارایی‌های ملی مربوط است، تصمیم بگیریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز حبله رود و رونق گردشگری در فیروزکوه
گرامیداشت یاد شهیدان ابراهیم هادی و مهدی زین الدین
دانش آموزان باید روایتگر توانمندی‌ کشورمان در دفاع مقدس ۱۲ روزه باشند
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
آلودگی شدید هوا در تهران
پایان چشم انتظاری
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)