• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۲۶۶۲
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۸
قزوین » سیاسی

قزوین در صدر اشتغال کشور

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اعلام این که استان قزوین با نرخ بیکاری ۴.۱۴ درصد، رتبه اول کشور را در زمینه اشتغال دارد، وضعیت این استان را از منظر عدالت توزیع درآمد نیز بسیار مطلوب خواند و آن را در رتبه‌های دوم و سوم کشوری قرار داد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، قائم پناه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان قزوین اعلام کرد: نرخ مشارکت اقتصادی قزوین (۴۲.۴٪) نیز بالاتر از میانگین کشوری (۴۱.۲٪) است. همچنین، در حوزه توزیع درآمد، وضعیت استان خوشبختانه عادلانه‌تر از میانگین کشوری است. درآمد سرانه خانوارهای شهری رتبه یازدهم و روستایی رتبه نهم کشور را دارد.
 
بحران آب؛ وابستگی خطرناک به منابع زیرزمینی
با وجود موفقیت‌های اقتصادی، آقای قائم پناه به یک چالش حیاتی اشاره کرد: از مجموع ۱ میلیارد و ۵۷۷ میلیون متر مکعب آب مصرفی استان، بیش از ۷۷ درصد (۱ میلیارد و ۲۱۳ میلیون متر مکعب) از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود که این امر خیلی خطرناک توصیف شد.
 
وی همچنین تأیید کرد که استان در تأمین آب شرب روستایی با مشکل مواجه است و در این زمینه رتبه بیست و نهم کشور را دارد (تنها ۵۹.۴ درصد جمعیت روستایی تحت پوشش هستند).
 
وضعیت زیرساخت‌ها و هزینه‌ها
در بخش زیربنایی، استان قزوین در زمینه بزرگراه‌ها رتبه ششم و در شبکه جمع‌آوری فاضلاب رتبه هشتم کشور را داراست. با این حال، در حوزه راه‌های روستایی آسفالت شده رتبه پانزدهم را کسب کرده است.
 
نکته قابل توجه دیگر این است که نسبت هزینه خالص مسکن به کل هزینه خانوار در قزوین رتبه چهارم کشور را دارد که نشان‌دهنده فشار سنگین هزینه‌های مسکن بر مردم است.
 
ساختار اقتصادی صنعتی
بخش عمده ارزش افزوده استان ۱۱۸ همتی قزوین، ۵۷ درصد مربوط به صنعت است، در حالی که سهم کشاورزی تنها ۱۱.۵ درصد می‌باشد.
 
هشدار جدی: افت سالانه ۱.۳ متری سطح آب زیرزمینی قزوین؛ اصلاح الگوی کشت تنها راهکار
در پی سخنان معاون اجرایی رئیس‌جمهور، مشخص شد که استان قزوین با یک بحران عمیق منابع آب روبروست؛ به طوری که افت سطح آب زیرزمینی در این استان به طور متوسط سالانه ۱.۳ متر بوده و از سال ۱۳۷۷ تاکنون ۳۴ متر کاهش یافته است. این وضعیت، بخش عمده‌ای از استان را در محدوده "مناطق ممنوعه" از نظر برداشت آب قرار داده است.
 
فاجعه آب و تنش روستایی
معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: استفاده بیش از حد از منابع زیرزمینی: از کل مصرف آب استان، بخش اعظم آب کشاورزی (حدود ۸۷٪) به طور مستقیم از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود که این امر وضعیت را خیلی خطرناک کرده است.
قائم پناه افزود: در حال حاضر از ۸۷۶ روستای استان، ۱۶۸ روز در سال با تنش آبی مواجه هستند و ۶ شهرستان درگیر تنش آبی می‌باشند.
وی تأکید کرد: راه‌حل‌های زیرساختی مانند سدسازی پاسخگو نیست و تنها راه نجات، اصلاح فوری الگوی کشت و کاهش مصرف آب کشاورزی است که باید به صورت جدی پیگیری شود.
 
نقاط قوت شاخص: اشتغال در صدر کشور
با وجود چالش آب، معاون اجرایی رئیس‌جمهور به موفقیت‌های قابل توجهی در حوزه اشتغال اشاره کرد.
وی گفت: نرخ بیکاری استان قزوین ۴.۱۴٪ است که آن را در جایگاه اول کشور قرار می‌دهد. ۵۷ درصد ارزش افزوده اقتصادی استان (۱۱۸ همت) از بخش صنعت تأمین می‌شود. استان در شاخص عدالت توزیع ثروت رتبه دوم کشوری را دارد.
 
موفقیت در انرژی خورشیدی و وضعیت اجتماعی
معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: ظرفیت تولید برق خورشیدی استان در یک سال گذشته تا ۲۲ درصد افزایش یافته و از ۶.۷ مگاوات به ۴۲ مگاوات رسیده است.
قزوین در نسبت دانش‌آموز به معلم و تراکم کلاس‌ها بهتر از میانگین کشور عمل کرده و در تعداد دانش‌آموختگان دانشگاه دولتی نیز رتبه یازدهم را دارد.
 
چالش هزینه‌ها
وی گفت: یکی از نقاط ضعف، بار سنگین مسکن بر خانوار است؛ نسبت هزینه خالص مسکن به کل هزینه در قزوین رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود لاریجانی به پاکستان
برگزاری یادواره شهدای روستای چیر در استان زنجان
اجتماع ۱۵ ساله عزاداران البرزی در میدان فاطمیه کرج
صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا در البرز
برگزاری جلسه شورای پدافند غيرعامل لرستان
عزاداری مردم لرستان در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
برگزاری یادواره شهدای انتظامی در سلسله
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تمدید مهلت انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۴
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
در روزهای آلودگی هوا مایعات زیاد مصرف کنید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۴ آذر
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلیل از خانواده معظم شهدا در خرم آباد
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
آمریکایی‌ها التماس کردند ایران آتش‌بس را بپذیرد
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)