• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۶۴۳۴
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۲
اقتصادی » صنعت

هموار شدن مسیر تنظیم بازار خودرو، با واردات از طریق ایرانیان خارج از کشور

در مصوبه هیئت وزیران، حقوق ورودی خودرو‌ها بر اساس نوع پیشرانه (برقی، هیبریدی پلاگین، هیبرید، بنزینی) و حجم موتور، به‌طور عددی و مشخص در قالب جدول تا انتهای ۱۴۰۵ تعیین شده است.

 
هموار شدن مسیر تنظیم بازار خودرو، با واردات آن از طریق ایرانیان خارج از کشور
 
به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ از ایدرو، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در واکنش به تصویب‌نامه اخیر هیئت وزیران درباره واردات خودرو سواری توسط ایرانیان مقیم خارج از کشور، این امر را گامی عملی و مثبت در جهت تنظیم بازار خودرو و متعادل‌سازی عرضه و تقاضا عنوان کرد.
 
فرشاد مقیمی با تاکید بر این‌که واردات خودرو برای وزارت صمت یک سیاست مقطعی یا هیجانی نیست، گفت: «واردات خودرو به‌صورت هدفمند و مدیریت‌شده، یکی از ابزار‌های موثر برای اصلاح ساختار بازار، کاهش فاصله عرضه و تقاضا و ایجاد رقابت در کنار تولید داخل است.»
 
معاون وزیر صمت ادامه داد: افزایش عرضه از طریق واردات، به‌ویژه در بخش‌های اقتصادی و خودرو‌های با فناوری بالاتر، می‌تواند به کنترل نوسانات قیمتی، مهار رفتار‌های سفته‌بازانه و تقویت قدرت انتخاب مصرف‌کننده منجر شود. تجربه ماه‌های اخیر نیز نشان داده است که هر زمان واردات فعال‌تر شده، بازار به سمت ثبات حرکت کرده است.»
 
فرشاد مقیمی افزود: «در مصوبه هیئت وزیران، حقوق ورودی خودرو‌ها بر اساس نوع پیشرانه (برقی، هیبریدی پلاگین، هیبرید، بنزینی) و حجم موتور، به‌طور عددی و مشخص در قالب جدول تا انتهای ۱۴۰۵ تعیین شده است. چنین شفافیتی، همان چیزی است که بازار خودرو سال‌ها منتظر آن بود.
 
معاون وزیر صمت در ادامه بر اهمیت حمایت از خودرو‌های پاک تاکید کرد و گفت: در جدول حقوق ورودی، تفکیک روشنی میان پیشرانه‌های برقی و هیبریدی با سایر خودرو‌ها دیده می‌شود، این یعنی ترجیح فناوری‌های نو و خودرو‌های کم‌مصرف و کم‌آلاینده؛ مسیری که همسو با سیاست‌های کلان کشور در حوزه محیط‌زیست و صرفه‌جویی انرژی است.
 
فرشاد مقیمی افزود: واردات هدفمند خودرو‌های برقی و هیبریدی در کنار توسعه ساخت داخل، می‌تواند به انتقال تکنولوژی، ارتقای استاندارد‌ها و افزایش توقع جامعه از کیفیت و ایمنی خودرو کمک کند، این همان محرکی است که صنعت خودرو برای جهش کیفی به آن نیاز دارد.»
 
معاون وزیر صمت با اشاره به این‌که این تصمیم در امتداد قانون ساماندهی صنعت خودرو است، گفت: قانون‌گذار در قانون ساماندهی صنعت خودرو، تکلیف را روشن کرده است؛ هم حمایت از تولید داخلی، هم تنظیم فعال و هوشمند بازار. مصوبه اخیر هیئت وزیران دقیقا بر همین ریل حرکت می‌کند: اجازه استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور بدون فشار ارزی بر داخل.
 
فرشاد مقیمی افزود: وقتی قواعد بازی برای پایان سال ۱۴۰۵ روشن اعلام می‌شود، فضای سوداگری و دلالی به‌شدت محدود می‌شود. دیگر کسی نمی‌تواند با بازی روی شایعه توقف واردات یا افزایش ناگهانی تعرفه‌ها، موج قیمتی مصنوعی در بازار ایجاد کند.
 
معاون وزیر صمت اضافه کرد: «با اجرای این سازوکار جدید، انتظار می‌رود واردات خودرو به‌عنوان بخشی از بسته سیاستی وزارت صمت، نقش موثری در متعادل‌سازی بازار، پاسخ به تقاضای واقعی و حفظ حقوق مصرف‌کننده ایفا کند و فضای بازار خودرو را به سمت ثبات پایدار هدایت کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
دومین همایش زکات شهرستان انار
بیش از ۷۷ درصد صادرات البرز در بخش صنعت است
مانور درشهربابک
بسته خبر‌های کوتاه ۲۶ آذر در یک نگاه
کشف ۴ دستگاه ماینر در شهرستان آستانه اشرفیه
تأکید استاندار آذربایجان‌غربی بر مدیریت بازار در آستانه شب یلدا
استاندار هرمزگان: همه برای موج سوم بارندگی‌ها آمادگی داشته باشند
برف، شبانه به ایلام آمد
طرح ویژه نظارت بر بازار شب یلدا در استان البرز
تجلیل از دو دانش آموز و یک معلم پژوهشگر برتر استان کرمان
مادران امروز، ستون استوار خانواده و مدافعان میهن و ولایتند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
آخرین وضعیت بارش در هرمزگان تا ساعت ۶ صبح ۲۶ آذر ۱۴۰۴
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۶ آذر
دریادار ایرانی: هر تهدیدی را با قدرت پاسخ خواهیم داد
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)